Fossan Design

Om

Varmt välkomna hit!

Fossan-tyger karaktäriseras av lekfullhet, glada färger och mönster som berättar historier. Det finns tyger som passar både till barn- och vuxenkläder.

Vi strävar efter att hålla både den högsta kvaliteten och den högsta miljöstandarden. De flesta tygerna har GOTS-certifierad bomull och är framtagna i en GOTS-certifierad tryckprocess. Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. Här har ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan från odling, plockning, beredning och tillverkning. Läs gärna mer om GOTS här. Fossan Design som företag innehar ingen GOTS-certifiering idag.

Nya kollektioner släpps varje vår och höst. Följ gärna Fossan Design på Instagram och på Facebook – och kom gärna med idéer och förslag på framtida mönster! 


Återförsäljare/företagare

Vill du köpa in en större mängd tyg (10m +) och är företagare? Maila på chris@fossan.se för att få företagspriser. 
Fossan Design har ett antal återförsäljare av tygerna, över hela världen. 

Övrigt
Vid tygköp över 200 kr skickas ett vykort med på köpet! 

Samtliga tyger i shoppen är designade av Fossan förutom ett antal enfärgade/randiga från Elvelyckan. Vi säljer symönster från Threads by Caroline och Ida Victoria.  De flesta tygerna är tryckta i Turkiet.

Jag syr också upp barnkläder på beställning i begränsad mängd. 

Tryck och ångerrätt
Samtliga mönstrade tyger i shoppen idag är tryckta med digital tryckteknik vilket gör att designen är tryckt på ett vitt grundtyg. Små vita prickar kan därför förekomma. På endel tyger kan en svag vikrand förekomma, som bör försvinna när man tvättar tyget. När du tvättat tyget, häng det plant så att viket sträcks ut, ej torktumling. 
Notera att trycket kan skifta något mellan olika tryckomgångar – ska du komplettera äldre tyger med nya, hör gärna av dig innan och stäm av detta!

Tänk på att ångerrätten inte gäller om du har klippt i eller tvättat tyget, så kontrollera alltid att det är okej innan användning. Du som köpare står för fraktkostnaden vid ångrat köp. Vid reklamation av tyg, kontakta chris@fossan.se.

PERSONUPPGIFTER
Personuppgifter som anges vid beställning används endast till att kunna leverera ordern till rätt adress samt om nödvändigt ta kontakt med er angående ordern. Läs gärna också om vad Tictail har för integritetspolicy. Personuppgifterna lagras så länge som krävs i bokföringslagen. Du har rätt att få tillgång till de uppgifter vi har lagrade om dig samt få dem raderade om du skulle önska det. Du har alltid rätt att invända mot all typ av marknadsföring och information given av oss. 

---
English
Are you interested in buying fabrics and/or baby clothes from Fossan Design and live in an EU country? You are welcome to order in my webshop!
If you live in another country, you can order by mail chris@fossan.se.

I have retailers all around the world - if you are interested in wholesale please contact me at chris@fossan.se
---

Företaget är godkänd för F-skatt.
Org nr: 860729-1963

Instagram: @fossan_design
Det är alltid kul att se bilder på syprojekt med Fossan-tyger och barn i Fossan-kläder! Så tagga gärna dina bilder med #fossandesign

www.fossan.se
Kontakt: chris@fossan.se